Wat is een gietijzeren pan? Dit is een pan gemaakt van ijzer, koolstof en silicium. Dit wordt bij elkaar gemengd en gegoten door middel van een mal, waardoor het één geheel wordt. Hierdoor heb je geen antiaanbaklaag op de pan. Je kunt deze laag eventueel zelf creëren, door de pan in te vetten met natuurlijk olie. Dit doe je op een hoge temperatuur. Op deze manier hecht de olie zich aan het gietijzer, waardoor er een natuurlijke antiaanbaklaag ontstaat. Dit proces wordt ook wel “inbranden” genoemd.
Naast dat dit gietijzer van hoge kwaliteit is, gaan deze pannen ook lang mee. Er bestaan zelfs gietijzeren pannen die tot wel 100 jaar mee kunnen gaan en nog steeds van goede kwaliteit zijn. Hoewel het een kleine investering is, haal jij zeker het geld uit deze pan. Verder zitten er nog een heleboel andere voordelen verbonden aan dit type pan.
Heb je nog geen idee wat voor soort gietijzeren pan je wilt gaan gebruiken? Wat voor soort pan je nodig hebt, hangt af van wat je precies wilt gaan bereiden en op welke manier je dit wilt gaan doen. Bij BBQ Time vind je in ieder geval een uitgebreid assortiment aan diverse skillets voor de bbq. Aanraders zijn de gietijzeren pannen van de merken Napoleon, Ooni en Mustang.
Naast bbq pannen van gietijzer, worden er ook gietijzer accessoires verkocht, waarmee het barbecueën met een gietijzeren pan een stuk gemakkelijker wordt gemaakt. Hierbij kun je denken aan de gietijzeren grillplaat van El Fuego of een Lodge siliconen panhouder, waarmee je zonder ovenwanten jouw pan kunt vasthouden. Kortom, genoeg keuze om jouw bbq ervaring nog beter te maken.
Ben je van plan om een gietijzeren pan te kopen? BBQ Time is gespecialiseerd in verschillende soorten bbq’s waaronder deze pannen. Daarnaast bestel je jouw pan gemakkelijk en wordt na het plaatsen van je bestelling deze de volgende dag bezorgd. Twijfels over welke gietijzeren pan je wilt kiezen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de klantenservice. Hier zal je te woord worden gestaan door een BBQ-expert en worden voorzien van advies.